Hygienická stanice hlavního města Prahy
  • Úvod
  • Informace
  • Provozní doba
  • Kontakty
  • Linka 1221
Home Časté otázky a odpovědi EPI Neštovice a zaměstnání v restauračním zařízení

Neštovice a zaměstnání v restauračním zařízení

9. prosince 2021 9. prosince 2021 | Admin

Váš dotaz: Dobrý den, mám dotaz ohledně neštovic a zaměstnání v restauračním zařízení. Jestli je možné vykonávat zaměstnání číšníka po dobu nemoci malého dítěte neštovicemi, když spolu žijí v jedné domácnosti. Jestli to není možné tak komu hrozí postih? Jestli zaměstnanci, že tuto skutečnost nedal na vědomí a nebo zaměstnavateli?

Onemocnění planými neštovicemi v rodině u dítěte není překážkou vykonávání práce otce dítěte – číšníka v restauraci. Plané neštovice jsou onemocněním dětského věku, přenos na dospělého je vzácný, nesjou tedy stanovena žádná omezení pro pracovníky v potravinářství.

MUDr. ZDEŇKA JÁGROVÁ
ŘEDITELKA PROTIEPIDEMICKÉHO ODBORU

Kategorie:
Kategorie
  • Časté otázky a odpovědi EPI

Navigace pro příspěvek

Previous Post Jaké kroky byly podniknuty v rámci systému připravenosti na vysoce nakažlivé nákazy v ČR
Next Post Postup při dezinfekci jícnové sondy

Kontakt ústředí

Hygienická stanice hlavního města Prahy

  • Rytířská 404/12, p.s. 203, 110 01 PRAHA 1
  • Facebook
  • ID datové schránky: zpqai2i
  • podatelna@hygpraha.cz
  • IČO: 71 00 92 56

Rychlé odkazy

  • Krajské hygienické stanice
  • Ministerstva
  • Ostatní
  • Prohlášení o přístupnosti a cookies

Formuláře ke stažení

Formuláře najdete přehledně na jednom místě.

Formuláře ke stažení
Logo podniku podporující zdraví.