Odbor Hygieny výživy a předmětů běžného užívání
Informace a aktuality
K žádostem o instalaci grilu na tuhá paliva v provozovně stravovacích služeb je třeba přikládat stanoviska odboru životního prostředí
informace odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání
Letos v březnu hygienici v Praze zkontrolovali 208 provozoven stravovacích služeb
informace odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání
Letos v únoru hygienici v Praze zkontrolovali 214 provozoven stravovacích služeb
O 25 víc než ve v únoru roku 2023
Informace pro žadatele zkoušek ze znalostí hub na rok 2024
vypsané termíny 24. 4. 2024 a 15. 5 .2024
Co “zajímavého” hygienici objevili v některých pražských restauracích v listopadu?
Silně znečištěné zásuvky pracovního stolu nebo špinavou přípravnu potravin
Říjnové poznatky z některých pražských restaurací: plíseň na stěně ve skladu potravin, přípravně zeleniny a mrazicím zařízení
● pravidelná měsíční zpráva pražských hygieniků
Výsledky rozborů odebraných vzorků čerstvých ovocných/zeleninových šťáv z hlediska možného obsahu pesticidních látek
● první výsledek spolupráce HSHMP a VŠCHT
Při zatím poslední kontrole v Praze zjištěno 11 porušení tzv. protikuřáckého zákona
● celostátní kontrolně – preventivní akce ADaM i za účasti pražských hygieniků
Ani v září se kontroly hygieniků v pražských restauracích neobešly bez negativních nálezů
Špína v místech, kde probíhá příprava stravy pro hosty, je nepřijatelná